Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak to je teda blog mix bludov.

"Ratingová agentura Fitch Ratings zhoršila rating Slovensku, a to ze stupně A na A-. Hodnotí tak slovenskou úvěruschopnost nejhůře za celé období od října 2005. Právě v říjnu 2005, kdy mělo Slovensko zhruba měsíc před vstupem do „předpokoje eura“, systému ERM II, mu Fitch Ratings zlepšila rating ze stupně A- na A. Na našich východních sousedech je vidět, že přijetí eura nikoho před podobnými problémy neuchrání (spíše naopak)."

Čo má spoločné € s rozhodnutím vlády sa zadlžovať?

Zadlžovať sa so svetovou menou, alebo s lokálnou, aký je rozdiel?

"Agentúra negatívne vníma výrazný nárast dlhu.

Pripomenula, že dočasná úradnícka vláda predložila rozpočtový plán založený na scenári bez zmeny politiky, ktorý ukazuje nárast deficitu na 6,5 % hrubého domáceho produktu (HDP) v roku 2024, následne 6,9 % v roku 2025 a 6,6 % v roku 2026."

https://www.teraz.sk/najnovsie/agentura-fitch-zhorsila-rating-slovens/760128-clanok.html

1 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 8,03
  • Průměrná čtenost 116x
Vzdělání jsem získal na elektrotechnické fakultě ČVUT v Praze. Po padesátce jsem si začal plnit svůj sen a ponořil se do světa peněz. Zastávám názor, že pochopení základních principů ekonomiky (proč musíme mít inflaci, komu inflace zlevňuje dluhy, co se děje při zvyšování úrokových sazeb...) musí být součástí základního vzdělání.

Seznam rubrik